Uvod

Zaštita i privatnost Vaših podataka od kljucne je važnosti za PURA VIDA d.o.o. i pristupamo joj sa najvećom ozbiljnošću. U skladu s tim, cilj ovog teksta je da Vas upozna sa načinom na koji koristimo i štitimo bilo koje privatne podatke do kojih dolazimo putem aktivnosti na našem Internet sajtu. Takođe, bitno nam je da znate da naš tim u potpunosti shvata koliko Vam je ovakva vrsta zaštite podataka bitna, i da stoga neprestano unapređujemo naše poslovanje i pratimo najnovija dostignuća kako bismo našu Internet prodaju učinili što sigurnijom i pouzdanijom.

Kakvu vrstu podataka prikupljamo

Podaci o bilo kojoj poruci koju izvršite preko našeg Internet sajta.
Podaci o Vašim posetama našim Internet stranicama i sadržajima kojima pristupate, kao i IP adrese Vaših računara.
Ono što je bitno da znate je da se prikupljanje svih gore navedenih podataka vrši isključivo u cilju boljeg razumevanja i zadovoljavanja Vaših potreba, kao i sprovođenja odgovarajućih sigurnosnih mera neophodnih za bezbednu i unapređenu Internet trgovinu.

U koje svrhe koristimo prikupljene lične podatke?

Zavisno od vrste saradnje koju ostvarujete sa nama, Vaše podatke možemo koristiti:

- Za našu internu statističku analizu podataka koja ima za cilj poboljšanje poslovanja i unapređenje naših usluga
- Da Vam ponudimo da učestvujete u anketi ili Vas zamolimo da nam date povratnu informaciju vezanu za određene teme, a zarad unapređivanja rada Internet sajta i naše uzajamne saradnje
- Za slanje email promotivnih sadržaja vezanih za usluge i proizvode koji bi Vas mogli zanimati, pod uslovom da Vi to želite i prihvatite da budete na email-listi.

Kako delimo podatke?

PURA VIDA d.o.o. neće prosleđivati nikome Vaše podatke i čuvaće ih u tajnosti, osim u slučaju kada je došlo do bilo kakvog vida saradnje koji to zahteva. Vaši podaci mogu biti prosleđivani državnim organima i drugim pravnim licima kojima smo dužni da takve podatke dostavimo na osnovu pravne radnje koju Vi kao korisnik inicirate. PURA VIDA d.o.o. ne iznajmljuje niti prodaje lične podatke. PURA VIDA d.o.o. pravi email-liste sa korisničkim podacima kao što su imena i email adrese i može ih prosleđivati partnerima koji se bave direktnim marketingom u skladu sa svim standardima i zakonima u toj oblasti poslovanja. PURA VIDA d.o.o. ne prosleđuje email adrese trećim licima za potrebe slanja njihovih sopstvenih mejlova na Vašu adresu.

Sarađujemo sa drugim kompanijama za potrebe obezbeđivanja određenih usluga kao što su email distribucija, isporuka, istraživanje tržišta i naplata (npr.sa PayPal-om). Pritom te kompanije nisu ovlašćene da koriste naše podatke u bilo koju svrhu koja nije vezana za obavljanje usluga za koje smo ih ovlastili i koje su neophodne za normalno obavljanje našeg poslovanja.

Kolačići i nepersonalizovani podaci koji se automatski prikupljaju

PURA VIDA d.o.o. prikuplja nepersonalizovane podatke kroz upotrebu kolačića. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje Vaš internet pregledač smešta u Vaš računar, mobilni telefon, tablet ili neki drugi uređaj i koji sakupljaju podatke o tipu Internet pregledača i operativnom sistemu koji koristite, nazivu domena web stranice sa koje dolazite, o prosečnom vremenu zadržavanja na datoj Internet stranici i slično. Kolačići nam omogućavaju da identifikujemo naše posetioce i potvrdimo njihov identitet, kao i da aktiviramo neka bitna svojstva Internet sajta.

Ukoliko ne želite da koristite kolačiće, molimo Vas da na vašem Internet pregledaču izvršite potrebna podešavanja, ali treba da znate da takva akcija može uzrokovati i to da određeni segmenti internet sajta za vas prestanu da funkcionišu.

Firme za oglašavanje koje plasiraju PURA VIDA d.o.o. oglase širom Interneta takođe mogu prikupljati anonimne podatke o Vama u svrhe usavršavanja naše marketing strategije.